kurser   |   foredrag   |   rådgivning   |   korrektur   |   sprogtip   |   komma   |   kontakt   |   om

 

 


I forhold til kunder og læsere der kan sidde og ryste på hovedet ad åbenlyse fejl, er problemet med dårlige og utjekkede tekster selvindlysende. Men man må ikke glemme at selv den læser der ikke med bevidsthed kan sætte fingeren på den sproglige fejl, også får en mere effektiv og klar læseoplevelse uden denne fejl. Derfor er velskrevne tekster til gavn og glæde for alle.At skrive godt

– er blot det bedst tænkelige udgangspunkt for at skrive endnu bedre.

Kære chef. Det kan nok være svært for dine kommunikationsansatte at komme og bede om penge til et dansksprogligt kursus. For er de ikke netop ansat på kvalifikationer der inkluderer kompetencen til at skrive korrekt, i hvert fald tilstrækkelig korrekt? Cand.mag.er kan da skrive!

Med en sådan holdning er du ikke bedre end en sportsdirektør der køber dyre spillere til fodboldklubben og ikke byder dem nogen teknisk træning ud over den de får i kampene. God teknik bliver ikke vedligeholdt og udviklet; i stedet bliver uhensigtsmæssige vaner indarbejdet i spillet.

Selv den bedste kan blive bedre. Men så længe man ikke møder én som er dygtig nok – og stædig nok – til at oplyse én, vil den sidste rest af sproglig dunkelhed og grammatiske misforståelser blot blive fasttømret. De fleste der arbejder med at skrive, er derfor selv tilbøjelige til at undervurdere antallet af genkommende fejl og uhensigtsmæssigheder i deres sprog, og samtidig undervurderer de ofte hvilken værdi det vil have at slippe af med dem.

Det handler ikke kun om et fejlfrit slutprodukt. Det handler også om en mere effektiv arbejdsproces: Når man bliver mere bevidst om nuancerne i sproget, får man også lettere ved at bruge det og finde den rigtige formulering.

Kort sagt: Sproglig form er noget man med jævne mellemrum bør testes på og forbedre – og det vil Retskrivningspolitiet gerne hjælpe jer med.